voor groot en klein

Projecten en publicaties

Inspireren en motiveren

Als leefstijlcoach inspireer en motiveer ik anderen graag om gezonder te gaan leven. Via een-op-een coaching, maar ook in samenwerking met andere gezondheidsprofessionals.  En met boeken, artikelen en posts over voeding en gezondheid.

NIEUW! Boost your body-programma
Wil je jouw pakjes boter omtoveren in spierballen? Eens niet hijgend achter je hond aanrennen? Of gewoon lekkerder in je vel zitten? Begin 2024 goed en schrijf je in voor Boost your body!  Je werkt onder begeleiding van mijzelf en twee andere gezondheidsprofessionals  12 weken lang aan een fitte versie van jezelf. Na afloop bruis je zeker weten van de energie en heb je alle tools in huis om vitaal te blijven.

Je sport drie keer per week in een kleine groep in en in de buurt van de TrainStation sportcontainer tegenover paleis Soestdijk. We werken eerst aan de kwaliteit van bewegen. Daarna gaan we je steeds wat zwaarder belasten voor merkbaar én zichtbaar resultaat.  Aanvullend krijg je praktische workshops over eten, bewegen, slapen en omgaan met stress. Je krijgt hierbij ook persoonlijke ondersteuning bij het behalen van jouw persoonlijke leerdoelen.

De eerste groep start op zaterdag 13 januari 2024 met een persoonlijke intake waarbij we je meten en wegen. Daarna train je met een vaste groep elke dinsdag om 19.00 uur, donderdag om 20.00 uur en zaterdag om 10.00 uur. De workshops zijn ook op zaterdag; de precieze data hiervoor stemmen we af met de groep.

Deelname kost 425 euro per persoon, eventueel te betalen in termijnen. Meer info of meteen aanmelden? Stuur een bericht naar martijn@partnersinhealth.nl.

Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. VOL = VOL!

Over ons
Martijn Kraan van Partners in Health is personal trainer, vitaliteitsexpert en oprichter van Partners in Health. Samen met zijn team verzorgt hij op diverse locaties afwisselende trainingen. In 2022 introduceerde hij het TrainStation: een functionele outdoor-gym met alles erop en eraan, in een voormalige zeecontainer.

Als iemand weet hoe je lekker kunt slapen, dan is het wel Sigrid Ruigrok. Ze runt al jarenlang een beddenzaak met haar man. Tegenwoordig begeleidt ze vanuit haar bedrijf Slaapinzicht mensen naar een goede nachtrust.

Meer weten of mijzelf als voedingswetenschapper en leefstijlcoach? Lees het hier.

Ons mooie voedselboek
Kinderen op de basisschool uitdagen om na te denken over het eten op hun bord. Dat is de gedachte achter Ons mooie voedselboek, dat ik maakte samen met collega-tekstschrijver Ria de Jong en illustrator Jenny Lindhout. Het boek, in 2016 verschenen via KNNV Uitgeverij, beleeft inmiddels zijn tweede druk. www.onsmooievoedselboek.nl

Gezond naar 115
Een carrièreswitch op je zestigste. Op je zeventigste met een snowboard de berg af. En als tachtigplusser op safari naar Afrika. Wie gezond oud wordt, kan z’n bucketlist blijven vullen. Tot in de eeuwigheid leven is te hoog gegrepen, maar volgens recent onderzoek moeten we in de toekomst de 115 kunnen aantikken. In dit boek ga ik samen met professor Eric Claassen en collega Heidi Klijsen op zoek naar het geheim van een gelukkig, lang en gezond leven. We bestuderen wetenschappelijk onderzoek en bezoeken experts en ervaringsdeskundigen uit de hele wereld – van IJsland tot Namibië. Gezond naar 115 is op 21 september 2019 verschenen bij uitgeverij Prometheus.
https://webwinkel.uitgeverijprometheus.nl/book/eric-claassen

Artikel in Plus Magazine, 2021
Verstopping: hoe kom je van de laxeermiddelen af?
Moeite met poepen. Niet echt een onderwerp waar je aan de koffietafel samen over praat. Toch hebben veel mensen er zoveel last van dat ze hun toevlucht zoeken tot laxeermiddelen. Hoe ontstaat verstopping? En hoe kom je er, als het even kan zonder die middelen, vanaf? MDL-arts Ben Witteman geeft advies. Lees hier het hele artikel.

Artikel in Plus Magazine, 2021
Hoe gezond zijn peulvruchten?
‘Ik bid niet veur brune bonen’, zei Bartje in de boeken van Anne de Vries. Peulvruchten hadden vroeger het imago van armeluisvoedsel. Anno 2020 zijn ze hipper dan ooit. Gelukkig maar, want ze zijn heel gezond. Lees hier het hele artikel.