voor groot en klein

Projecten en publicaties

Inspireren en motiveren

Als leefstijlcoach inspireer en motiveer ik anderen graag om gezonder te gaan leven. Bijvoorbeeld met boeken en artikelen over voeding en gezondheid, via wekelijkse posts op instagram en in projecten samen met ondernemersnetwerken, (sport)scholen en gemeentes.

Enkele voorbeelden op een rijtje:

Ons mooie voedselboek

Kinderen op de basisschool uitdagen om na te denken over het eten op hun bord. Dat is de gedachte achter Ons mooie voedselboek, dat ik maakte samen met collega-tekstschrijver Ria de Jong en illustrator Jenny Lindhout. Het boek, in 2016 verschenen via KNNV Uitgeverij, beleeft inmiddels zijn tweede druk. www.onsmooievoedselboek.nl

Gezond naar 115

Een carrièreswitch op je zestigste. Op je zeventigste met een snowboard de berg af. En als tachtigplusser op safari naar Afrika. Wie gezond oud wordt, kan z’n bucketlist blijven vullen. Tot in de eeuwigheid leven is te hoog gegrepen, maar volgens recent onderzoek moeten we in de toekomst de 115 kunnen aantikken. In dit boek ga ik samen met professor Eric Claassen en collega Heidi Klijsen op zoek naar het geheim van een gelukkig, lang en gezond leven. We bestuderen wetenschappelijk onderzoek en bezoeken experts en ervaringsdeskundigen uit de hele wereld – van IJsland tot Namibië. Gezond naar 115 is op 21 september 2019 verschenen bij uitgeverij Prometheus.
https://webwinkel.uitgeverijprometheus.nl/book/eric-claassen

Artikel in Plus Magazine, 2021
Verstopping: hoe kom je van de laxeermiddelen af?

Moeite met poepen. Niet echt een onderwerp waar je aan de koffietafel samen over praat. Toch hebben veel mensen er zoveel last van dat ze hun toevlucht zoeken tot laxeermiddelen. Hoe ontstaat verstopping? En hoe kom je er, als het even kan zonder die middelen, vanaf? MDL-arts Ben Witteman geeft advies. Lees hier het hele artikel.

Artikel in Plus Magazine, 2021
Hoe gezond zijn peulvruchten?

‘Ik bid niet veur brune bonen’, zei Bartje in de boeken van Anne de Vries. Peulvruchten hadden vroeger het imago van armeluisvoedsel. Anno 2020 zijn ze hipper dan ooit. Gelukkig maar, want ze zijn heel gezond. Lees hier het hele artikel.