voor groot en klein

Over Lisette

Gezond naar 115

We worden met zijn allen gemiddeld steeds ouder. Volgens recent onderzoek kunnen we in de toekomst zelfs de 115 aantikken. Maar de extra jaren die we erbij krijgen zijn vaak niet onze beste. Diabetes, een hartziekte of een haperend geheugen: allemaal kwalen die het leven er niet leuker op maken. Het zijn ook nog eens aandoeningen waar velen van ons al op lagere leeftijd mee te maken krijgen. Het goede nieuws is dat ze vaak te voorkomen zijn met een gezonde, actieve leefstijl. En daar ga je een stuk lekkerder van leven, niet waar?

Voedingskundige

Als voedingskundige (Wageningen Universiteit, 1996) en wetenschapsjournalist (Hogeschool voor Journalistiek / Forum, 2000) inspireer ik mensen al jaren om gezonder te gaan leven. Met boeken en artikelen over voeding en gezondheid, via blogs en vlogs op instagram en in de voedingslessen die ik geef aan studenten bij de Academie van Leefstijl en Gezondheid.

Stappen zetten

Maar met alleen enthousiaste verhalen vertellen kom je er niet. Gedrag veranderen voor de lange termijn is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het vergt een lange adem. En het moet niet te ingewikkeld worden, anders houd je het niet vol. De kunst is stappen te zetten waar je je goed bij voelt en te voorkomen dat je terugvalt in oude gedragspatronen. Veel kleine stappen maken samen grote sprongen, dat weet ik zeker. Als leefstijlcoach begeleid ik je graag op deze reis. 

Geaccrediteerd leefstijlcoach

Ik heb de post-hbo opleiding tot leefstijlcoach afgerond, bij de Academie voor Leefstijl en Gezondheid, en ben lid van de beroepsvereniging BLCN. Ook heb ik een licentie om de gecombineerde leefstijl interventie COOL, vergoed door de zorgverzekeraar, aan te bieden. Naast mijn praktijk als leefstijlcoach geef ik voedingslessen aan studenten bij de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. En kan ik het als doorgewinterde tekstschrijver niet laten om zo nu en dan een interessante schrijfklus op te pakken. Ik schrijf over gezond eten, duurzame technologie en andere dingen die het leven mooier maken.

Yoga

Ik ben moeder van Toana (12) en dol op hardlopen, reizen, yoga en Oriëntaalse dans. Ik heb onze achtertuin omgetoverd tot een mini-voedselbos, waaruit ik ’s zomers met veel plezier bramen, appels, peren, vijgen pruimen, courgettes en tomaten. Via instagram deel ik lekkere recepten en gezondheidsweetjes. Je vindt ze op deze website en op de website Gezond naar 115. Daar kun je ook een serie kookvideo’s bekijken met recepten uit de hele wereld. Ik heb ze gemaakt samen met immunoloog, hoogleraar en amateurkok Eric Claassen.  

Meer weten?

Bekijk mijn Linkedin-profiel, volg mij op instagram via @lekkerlevenmetlisette of @gezondnaar115. Een e-mailtje sturen of bellen kan natuurlijk ook.  

Testimonial

Lisette is een bevlogen lifestyle coach. “Practice what you preach” past haar goed. Ze kan voortdurend inspireren en ideeën aan dragen uit haar eigen dagelijkse manier van leven. Bergen kennis en ervaring. Lisette is niet een doorsnee coach die alles bij je teruglegt maar meer een coach die jouw beweging volgt en daarop afstemt waardoor ze eigenlijk gaandeweg steeds maatwerk levert! Kort samengevat; als je verandering wilt in voeding, beweging, je levenswijze kies voor een traject bij Lisette 🥰

Bas De Haas – Bedrijven Management