voor groot en klein

Over Lisette

Gezond naar 115

We worden met zijn allen gemiddeld steeds ouder. Volgens recent onderzoek kunnen we in de toekomst zelfs de 115 aantikken. Maar de extra jaren die we erbij krijgen zijn vaak niet onze beste. Diabetes, een hartziekte of een haperend geheugen: allemaal kwalen die het leven er niet leuker op maken. Het zijn ook nog eens aandoeningen waar velen van ons al op lagere leeftijd mee te maken krijgen. Het goede nieuws is dat ze vaak te voorkomen zijn met een gezonde, actieve leefstijl. 

Voedingskundige

Als voedingskundige (Wageningen Universiteit, 1996) en wetenschapsjournalist (Hogeschool voor Journalistiek / Forum, 2000) inspireer ik mensen al jaren om gezonder te gaan leven. Met boeken en artikelen over voeding en gezondheid, via wekelijkse posts op instagram en in gesprekken met andere mensen op de sportschool.

Stappen zetten

Maar met alleen inspireren kom je er niet. Gedrag veranderen voor de lange termijn is moeilijk en vergt veel doorzettingsvermogen, weet ik uit ervaring. Zo moet ik als zelfstandig ondernemer en als werkende moeder ook telkens op zoek naar de juiste balans tussen inspanning en ontspanning, werk en privé. Ik vind het daarom belangrijk dat mijn coachees stappen zetten waar ze zich goed bij voelen en leren hoe ze kunnen voorkomen dat ze terugvallen in oude gedragspatronen. Veel kleine stappen maken samen grote sprongen maken, daar ben ik van overtuigd. Als leefstijlcoach begeleid ik mijn coachees graag op deze reis. 

Geaccrediteerde leefstijlcoach

Ik heb de post-hbo opleiding tot leefstijlcoach afgerond, bij de Academie voor Leefstijl en Gezondheid, en ben lid van de beroepsvereniging BLCN. Naast mijn coachingspraktijk verzorg ik part-time voedingslessen voor aankomende leefstijlcoaches.

Hardlopen en yoga

Ik ben moeder van Toana (10) en dol op hardlopen, reizen, yoga en Oriëntaalse dans. Ik heb onze achtertuin omgetoverd tot een mini-voedselbos, waaruit ik ’s zomers met veel plezier bramen, appels, peren, vijgen pruimen, courgettes, tomaten en ander lekkers oogst. Via instagram deel ik mijn favoriete recepten.    

Meer weten?

Bekijk mijn Linkedin-profiel, volg mij op instagram via @gezondnaar115 of @lisettedejong3067 of neem contact met mij op. 

Testimonial

Lisette is een bevlogen lifestyle coach. “Practice what you preach” past haar goed. Ze kan voortdurend inspireren en ideeën aan dragen uit haar eigen dagelijkse manier van leven. Bergen kennis en ervaring. Lisette is niet een doorsnee coach die alles bij je teruglegt maar meer een coach die jouw beweging volgt en daarop afstemt waardoor ze eigenlijk gaandeweg steeds maatwerk levert! Kort samengevat; als je verandering wilt in voeding, beweging, je levenswijze kies voor een traject bij Lisette 🥰

Bas De Haas – Bedrijven Management